Europese zeebaarsmaatregelen 2018

De Europese visserijministers stemden op 13 december 2017 in met de zeebaarsmaatregel die enkel catch & release mogelijk maakt voor 2018. Een herziening van deze maatregel behoort nog tot de mogelijkheden.

Op 13 december 2017 hebben de Europese visserijministers ingestemd met een Europese maatregelen die gedurende 2018 enkel catch & release van zeebaars toelaat. Dit als antwoord op de achteruitgang van de zeebaarsstocks.

Hoewel, na de ICES benchmark oefening van maart 2018 zal de Europese Commissie nagaan of er een wetenschappelijke basis voor handen is om deze maatregel op zeebaars te herzien en eventuele aanlandingen van zeebaars door de recreatieve zeevisserij alsnog toe te staan. M.a.w., een baglimiet gedurende enkele maanden van 2018 behoort nog tot de mogelijkheden.

De European Angling Alliance (EAA) en de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA) hebben alvast een petitie opgestart teneinde de maatregelen van 2017 eveneens te doen gelden voor 2018. Zie ook het EAA-artikel.