Studiedag Vissen in het verleden 2019

Noteer alvast vrijdag 25 oktober 2019 in je agenda. De vijfde editie van de studiedag Vissen in het Verleden komt eraan in een vernieuwd jasje: opnieuw een volledige dag én in het NAVIGO-museum in Oostduinkerke. Deze keer focust de studiedag op de geschiedenis van de strandvisserij, en wordt ook een uitstapje gemaakt naar de pulskorvisserij.


De studiedag Vissen in het Verleden richt zich tot iedereen die het warm krijgt van het rijke verleden van onze zeevisserij: van geschiedkundigen tot visserijbiologen, van archeologen tot sociologen, van erfgoeddeskundigen tot heemkundigen en andere geïnteresseerden. Na een voormiddag met klassieke lezingen, is het in de namiddag traditiegetrouw weer tijd voor ‘de Cierk’. Tijdens deze interactieve sessie worden met een tiental korte voordrachten van maximum 5 minuten verassende histories uit ons visserijverleden gedeeld. Aan de hand van leuke weetjes, boeken, objecten, beeldmateriaal, citaten, … krijgen we zo boeiende maar vaak in de vergetelheid geraakte visserijverhalen te horen. Om deze sessie in te vullen, zijn we nog op zoek naar wetenswaardige bijdragen over strandvisserij, en daarvoor kijken we naar jullie. Ken jij nog een fijne anekdote? Wil je meer uitleg geven bij een interessant krantenknipsel of ander document? Deed jij ooit een bijzondere vondst op het strand? Wil je een foto of filmfragment bespreken? Alle voorstellen mogen doorgestuurd worden naar info@navigomuseum.be. Wie trouwens eens wil snuisteren in voorbije ‘Cierk’-histories: alles kan teruggevonden worden op www.vliz.be/zeevisserij.


Link: www.navigomuseum.be/nl/studiedag-vissen-het-verleden