$36 miljard/jaar in VS

In 2016 bedroeg de bijdrage van de recreatieve zeevisserijsector tot het Bruto Binnenlands Product van de Verenigde Staten $36 miljard.

In augustus 2017 publiceerde de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) het ‘Fishieres of the United States 2016’-rapport. Hieruit blijkt dat de recreatieve zeevisserijsector in de Verenigde Staten in 2016 een totale verkoopimpact kende van $63 miljard en $36 miljard bijgedragen heeft aan het Bruto Binnenlands Product. De VS kende in 2016 9,6 miljoen recreatieve zeevissers die samen 63 miljoen vistrips ondernamen. Er werden 371 miljoen vissen gevangen waarvan 61% levend werden teruggezet. Voor meer info verwijzen wij u door naar het NOAA-rapport. Een beknopte beschrijving uit het Tackle Trade World-magazine (januari 2018) kan eveneens hier geraadpleegd worden.

(Dit bericht werd opgesteld op basis van informatie aangeleverd door Peter Deheyder, voorzitter Belgische Federatie Hengelsport Bedrijven vzw)