UX richtlijnen | Vlaanderen.be

Visserij intensiteit vanaf de kustlijn

De visserij-inspanning (per type visserij-activiteit) langsheen onze kustlijn is van cruciaal belang teneinde de vangsten zoals geregistreerd in de logboeken op te schalen voor de ganse populatie aan recreatieve strandvissers (inclusief pier/staketsels). Voor elk van de onderscheiden perioden (toeristisch hoog- en laagseizoen, week versus weekend) wordt de gemiddelde visserij-intensiteit per dag bepaald op basis van de lucht- en strandobservatiedata, en vervolgens opgeschaald met het aantal potentiële visdagen binnen elk van deze periodes. Het aantal potentiële visdagen worden bepaald op basis van het nauwkeurig bijhouden van de meteogegevens (temperatuur, wind, neerslag, mistvorming, golfhoogte).

Op basis van de eerste resultaten (juni 2018) wordt er op jaarbasis ruim 40.000 uren gehengeld vanaf een strekdam/pier en bijna 30.000 uren gehengeld vanaf het strand. Kruiers staan in voor 10.500 visuren, de paardenvisserij voor ruim 1.000 uren. Daarenboven wordt op individueel netniveau nog eens 3.693 dagen gevist door passieve strandnetten.

Gedetailleerdere informatie over de visserij-inspanningen langsheen onze kust kunt u in de interactieve grafiekenmodule raadplegen.

Klik hier voor interactieve module