UX richtlijnen | Vlaanderen.be

Vaartuigbewegingen

Op basis van de eerste resultaten (juni 2018) blijkt dat de hengelvaartuigen in totaal ruim 7.000 vistrips ondernemen op jaarbasis, terwijl de sleepnetvaartuigen instaan voor net geen 2.500 trips. Op persoonsniveau komt dit overeen met respectievelijk 81.900 en 21.500 visuren op jaarbasis. Nieuwpoort en Blankenberge vertonen de hoogste activiteit en zijn samen goed voor 74% van het totaal aantal vaarbewegingen.

Het gemiddeld aantal personen aan boord van de vaartuigen verschilt sterk tussen hengel- en sleepnetvaartuigen (bordennet en boomkor), maar kent wat de hengelvaartuigen betreft ook aanzienlijke verschillen tussen de havens onderling. Voor hengelvaartuigen worden in Zeebrugge gemiddeld gezien het minsts aantal opvarenden geteld (1,9), terwijl Nieuwpoort het hoogste aantal kent (3,1). Voor sleepnetvaartuigen is er nauwelijks verschil tussen de havens en schommelt het gemiddeld aantal opvarenden tussen 1,7 en 1,9.

Gedetailleerdere informatie over het aantal vaarbewegingen in en uit onze kustjachthavens alsook over het aantal personen aan boord kunt u in de interactieve grafiekenmodule raadplegen.

 

Klik hier voor interactieve module